Suunnistuskoululaisia mukana ennätysmäärä!
SuunnistuskouluJulkaistu: 09.05.2024 15.16

Suunnistuskoululaisia mukana ennätysmäärä!

Hyvä harrastus tukee lapsen kehitystä

Kokkolan Suunnistajien Hippo-suunnistuskouluun on tänä vuonna ilmoittautunut ennätysmäärä kuutisenkymmentä lasta. Perheet ovat löytäneet perhesuunnistusryhmän toiminnan ja toukokuussa rasteja on haettu noin 30 perheen voimin. Iloista meininkiä on varmasti ollut ja suunnistuksen alkutaival karttoineen on tullut tutuksi vanhemman kanssa.

Harrastus on lapselle leikin jatke. Hyvässä liikuntaharrastuksessa saa liikkua, telmiä, olla yhdessä kavereiden kanssa, yrittää kaikkensa sekä mitellä osaamistaan ja voimiaan. Lapset nauttivat siitä että saavat toistaa tuttua suoritusta yhä uudelleen ja uudelleen. Suunnistus antaa tähän loistavat mahdollisuudet.


Taitoryhmän suunnistajat ovat tutustuneet iltarastien tunnelmaan ja Kokkolan lähimastot alkavat vähitellen tulla tutuksi. Viimeksi heitä oli paikalla Laajalahdessa parisen kymmentä hakemassa rasteja joko yksin, huoltajan, kaverin tai ohjaajan kanssa. Pienenä vinkkinä huoltajan kannattaa tulla myös mukaan sillä rastien lomassa tulee tutuksi myös paikallisia marja- ja sienipaikkoja.

Kilpailu on iloinen osa harrastusta. Lapsen kehityksen kannalta hyvä kilpailu syntyy lapsen kehitystasolle sopivista puitteista. Osa suunnistuskoululaisista on jo osallistunut lähialueen kilpailuihin. Tuloksilla on juuri se merkitys, minkä lapsi itse niille antaa. Suoritus sinällään on pienimpien kohdalla jo palkitsemisen arvoinen! Haasteiden maltillinen kasvutahti luo mahdollisuuksia pätevyyden tunteisiin. Suunnistuskoulun ohjaajilta saa tarkemmin tietoa kilpailuista ja pyrimme olemaan mukana tapahtumissa opastamassa ja organisoimaan kuljetuksia niitä tarvitseville.

Monipuolisuus on tärkeää lapsen liikkumisessa. Sitä kautta saa erilaisia valmiuksia (nopeus, taitavuus, koordinaatio, lihasvoima, kestävyys jne.) Erilainen liikunta estää myös vammojen syntyä ja saa kavereita.


Kokkolan Suunnistajat r.y.

Y-tunnus 0233103-0

Varasto- ja toimistotila

Hagströmin kulma, Pitkänsillankatu 1-3,

käynti sisäpihalta, ovi A2.