Keski-Pohjanmaan avoin AM-keskumatka ja Kompassi-Cupin 2. 0sakilpailu 21.5.2023

Ratamestarin mietteitä

Viimeisetkin lumen rippeet ovat sulaneet ja metsä kuivuu sopivasti sunnuntain 21.5. suunnistustapahtumaa. Toisaalta lehti ei ehdi kunnolla puhkeamaan eikä ruohikko kasvaa, joten kevään suunnistukselle on nyt mainiot olosuhteet.

AM-keskimatkan kilpailu järjestetää Måns Åkerblomin vuonna 2018 kartoittamalla Näcksundetin alueella Kokkolan Öjassa. Kartta on ajantasaistettu tänä keväänä vain reilu viikko ennen tapahtumaa. Alueella järjestettiin KP:n ja ÖID:n ylipitkien matkojen mestaruuskilpailut vuonna 2020. Muita kilpailuja kartalla ei ole ollut.

Maasto on on If Brahen viikkoa aikaisemmin olevien kilpailujen naapurissa rajoittuen pohjoisessa mereen. Keskimatkan kilpailuun on voitu valita alueen parhaat ja suunnistuksellisimmat alueet. Ratojen alkuosat ovat suhteellisen hyväkulkuista ja melko tasaista kangasmaastoa ja loppuosa kiivetään kallioilla. Soita on hyvin vähän. Pisimmät radat käyvät myös alueella, jossa on vaihtelevasti kangasta ja matalia kallioita ja jossa aluskasvillisuus ja hakkuujätteet ajoittain hidastavat vauhtia.

Kilpailussa tarjotaan paitsi aluemestaruusmitalit myös loistava mahdollisuus kilpailla rannikolle tyypillisessä maastossa viikkoa myöhemmin Vaasassa järjestettäviin SM-keskimatkan kisoihin.

Tervetuloa kisaamaan!

Aulis Rantala

Kokkolan Suunnistajat r.y.

Y-tunnus 0233103-0

Varasto- ja toimistotila

Hagströmin kulma, Pitkänsillankatu 1-3,

käynti sisäpihalta, ovi A2.