KOKKOLAN SUUNNISTAJAT 70 VUOTTA – SISÄSUUNNISTUSKILPAILUN

KILPAILUOHJEET

Ilmoittautuminen

Kilpailijat ilmoittautuvat kilpasarjoihin 15.3.2023 mennessä Irman kautta. Ei jälki-ilmoittautumismahdollisuutta. Kuntosuunnistukseen osallistuvat voivat ilmoittautua etukäteen Irmassa tai vaihtoehtoisesti paikan päällä. Kuntosuunnistuksen karttamaksu 6 €.

Kilpailuaika ja -paikka

Kilpailu järjestetään sunnuntaina 19.3.2023. Ensimmäiset lähdöt ovat klo 13.00.

Kilpailupaikkana toimii Kokkolan kaupungintalo (osoite: Kauppatori 5, 67100 Kokkola). Kulku rakennukseen ainoastaan kauppatorin puoleisesta pääovesta. Ovet kilpailukeskukseen avautuvat tuntia ennen ensimmäistä lähtöä.

Kaupungintalon itä- ja pohjoispuolella on käytettävissä pysäköintialueita.

Kilpailukeskus

Kilpailukeskuksena toimii kaupungintalon 1. kerroksen aula. Kilpailukeskus on eristetty nauhoilla varsinaisesta kilpailualueesta. Nauhojen ylittäminen tai alittaminen on ehdottomasti kiellettyä. Kilpailukeskuksesta löytyy naulakkotilaa, WC:t sekä jonkin verran istuinpaikkoja. Kilpailukeskuksessa ei ole pukuhuoneita eikä pesumahdollisuutta.

Kilpailukeskuksessa on myös info- ja ensiapupiste sekä kahvio, josta saa ostaa kahvia/teetä, muuta juomista, patukoita, sämpylöitä, hedelmiä sekä piirakkaa. Varaathan mukaan pikkurahaa, maksu käteisellä.

Huom! Kilpailukeskukseen sisälle ei saa tulla ulkokengillä, jokaisen sisälle tulevan tulee riisua ulkokengät talon tuulikaapissa. Ulkokengille on varattava oma pussi, jossa säilyttää kenkiä kilpailun ajan.

Verryttely

Kaupungintalon sisätiloista ei ole varattu erillistä aluetta verryttelyyn, joten verryttelyn voi suorittaa ulkona kaupungintalon läheisyydessä.

Kilpailumaasto

Kilpailumaasto muodostuu monikerroksisesta toimistorakennuksesta, jossa on mm. käytäviä, portaikkoja, erilaisia neuvottelutiloja. Kaikki radat kiertävät kokonaisuudessaan rakennuksen sisällä. Rakennuksessa ei ole maanalaisia tiloja. Maastossa on lähtökohtaisesti valot päällä, mutta useissa tiloissa valot toimivat liiketunnistimen avulla, jolloin ne voivat sammua, jos tilassa ei ole vähään aikaa liikkunut kukaan. Kisailijoiden tulisi kulkea portaissa ja käytävillä menosuuntaan mentäessä oikeanpuoleisen liikenteen mukaisesti. Olisi myös tärkeää että kilpailijat pyrkisivät kiinnittämään huomiota siihen, etteivät pysähtyisi lukemaan karttaa oviaukkoihin tai keskelle käytävää.

Varusteet

Kilpailussa tulee käyttää ehdottomasti jälkiä jättämättömiä sisäliikuntajalkineita. Kilpailussa ei saa käyttää minkäänlaisia nappulakenkiä. Muuten normaali sisäliikuntavaatetus, joten myös hihattomat paidat ja lyhytlahkeiset housut ovat sallittuja.

Kompassi on sallittu, mutta sitä ei tarvita eikä kartassa ole suuntaviivoja. Leimaus tapahtuu kilpailijan käyttämällä Emit-kortilla. Jokainen huolehtii että kilpailijalla on oikea emit numero lähtöluettelossa. Infosta saa tarvittaessa vuokraemitin 5€.

Kilpailunumerot

Kilpailussa ei käytetä kilpailunumeroita.

Rastit

Kaikki maastossa olevat rastit käsittävät erillisen rastipukin, johon on kiinnitetty 30 cm kokoinen rastilippu, emit-leimasin ja rastikoodi. Mallirasti on nähtävillä kilpailukeskuksessa.

Kartta

Kartta perustuu kaupungintalon pohjapiirroksiin ja se on laadittu maaliskuussa 2023. Paperinen tulostekartta on A3-koossa ja sen mittakaava on 1:535. Kartta ei ole karttamuovissa. Kartta on pääosin mustavalkoinen, jossa seinät ja kalusteet on kuvattu mustalla värillä, mutta portaikot on keltaisella värillä. Kiellettyjen alueiden sekä ratapainatuksen värinä on tavanomainen violetti väri. Kartassa rakennuksen kerrokset on piirretty erillisinä ja kunkin kerroksen yhteyteen on merkitty, mistä kerroksesta on kyse. Portaikkojen kerrosten väliset välitasanteet on kuvattu aina alemman kerroksen yhteydessä. Kartassa on kuvattuna pääosin myös huonekalut lukuun ottamatta osaa alakerran kokoustiloista. On mahdollista, että kalusteita on jonkin verran siirretty kartoituksen jälkeen, mutta sillä ei ole olennaista merkitystä kilpailun kannalta.

Tyhjä mallikartta ilman kiellettyjen alueiden merkintöjä on nähtävissä lähtökarsinassa 2 minuuttia ennen lähtöä.

Kuva 1. Esimerkki portaiden kuvauksesta. (Kuvallinen ohje kisakeskuksessa infotaululla)

Radat


Kilpailuradat vastaavat kestoltaan sprinttisuunnistuksen kilpailumatkoja. Ratojen metrimääräisiä pituuksia ei ole etukäteen mitattu. Kuntosuunnitukseen tarjolla on kolme eri pituista rataa.

Rastinmääritteet ja -koodit

Erillisiä rastinmääritteitä ei ole, mutta luettelo radan rastien rastikoodeista on painettu kyseisen radan kilpailukarttaan. Kilpailijoiden tulee sprinttitempon ja rastien runsaan määrän johdosta, kiinnittää erityistä tarkkuuta koodinumeroiden tarkistamiseen.

Lähtö

Lähtö sijaitsee kilpailukeskuksen yhteydessä ja lähtöön kutsutaan 3 minuuttia ennen lähtöaikaa. Ensimmäiset lähdöt ovat klo 13.00 ja lähtöväli on 1 minuutti. Lähtöajat ovat näkyvillä kisasivuilla viimeistään perjantaina 17.3 illasta. Lähtöajat löytyvät myös kisakeskuksen infotaululta. Samaan aikaan radalle lähtee enintään kaksi eri ratojen suunnistajaa. Kilpailuun osallistuvien tulee olla lähdön lähettyvillä ennen omaa vuoroaan, jotta myöhästymisiltä vältytään.

Kilpailukartan saa ottaa lähtöhetkellä, mutta H/D12-sarjoissa kilpailijat saavat katsoa kilpailukarttaa 1 min ennen lähtöä. K-piste sijaitsee lähtöpaikalla.

Kielletyt alueet, ovet ja huonekalut

Kilpailukarttaan on valmiiksi painettu muutamia ratapainatusvärillä rasteroituja kielletyiksi merkittyjä alueita (esim. hissit), joihin kilpailija ei ehdottomasti saa suorituksen aikana mennä.

Kuva 2. Ratapainatusvärillä rasteroitu kielletty alue. (Kuvallinen ohje kisakeskuksessa infotaululla)

Kilpailumaastossa on lisäksi useita noin metrin korkeudella olevilla muovisilla sulkunauhoilla katkaistuja kulkuyhteyksiä tai eristettyjä alueita, minkä tarkoituksena on suojata kriittisiä alueita sekä tehdä radoista haastavampia. Näiden sulkunauhojen sijainti on merkitty kilpailukarttaan. Nauhojen ylittäminen tai alittaminen on ehdottomasti kiellettyä.

Kuva 3. Ratapainatusvärillä karttaan kuvattu sulkunauha, jota on kiellettyä ylittää tai alittaa. (Kuvallinen ohje kisakeskuksessa infotaululla)


Kaikki kilpailussa käytettävät ovet ovat valmiiksi avoinna kilpailun ajan, joten kilpailija ei saa suorituksensa aikana avata eikä sulkea yhtään ovea. Osa suljetuista ovista on poistettu kartalta näkyvistä ja kuvattu yhtenäisenä seinänä kartan luettavuuden parantamiseksi.

Kuva 4. Karttaan merkittyjä ovia, jotka on suljettu ja joita ei saa avata kilpailun aikana.(Kuvallinen ohje kisakeskuksen infotaululla)Kuva 5. Kilpailun aikana käytössä olevia avoimia ovia, jotka ovat karttaan kuvattu avoimina oviaukkoina mustien seinien välissä. (Kuvallinen ohje kisakeskuksen infotaululla)Kilpailumaastossa myös erilaisia huonekaluja esim. tuoleja, sohvia, pöytiä, jotka pääosin on kuvattu karttaan. Kilpailusuorituksen aikana huonekalut tulee kiertää eikä niiden päällä tai niiden yli tai ali saa kulkea.

Huom! Kilpailumaastossa on ratavalvontaa ja kiellettyjen alueiden, ovien ja huonekalujen ohjetta rikkoneet kilpailijat hylätään.

Maali

Maali sijaitsee kilpailukeskuksessa ja kaikki kilpailijat tulevat samaan maaliin. Maalissa on kaksi rinnakkaista maalileimasinta. Myös keskeyttäneet kilpailijat ilmoittautuvat maalissa. Emit-korttien luku, leimantarkistus ja itkumuuri sijaitsevat maalin yhteydessä tulospalvelupisteellä.

Ensiapu

Ensiapu sijaitsee kilpailukeskuksessa.

Kuntosuunnistus

Kisoissa tarjolla myös kuntosuunnistusta. Ensimmäiset kuntosuunnistajat saavat lähteä radalle kun viimeinen kilpailija on tullut maaliin, n. klo 14. Kuntosuunnistuskartat saa lunastaa infosta 6€, ratavaihtoehtoja kolme.

Tulokset

Kilpailun tulosseuranta on reaaliaikaista ja tulokset ovat nähtävillä tulospalvelupisteen yhteydessä. Tulokset julkaistaan Kokkolan Suunnistajien nettisivuilla olevilta kisasivuilta.

Palkinnot

Palkintojen jako pidetään kilpailukeskuksessa, kun kyseisen sarjan tulokset ovat valmiita.

Kilpailussa palkitaan sarjoittain seuraava määrä kilpailijoita:

H/D21

3 parasta

H/D12

3 parasta

H/D16

3 parasta

H/D40

voittajat

H/D50

voittajat

H/D60

voittajat

Kilpailun toimihenkilöt

Kilpailun johtaja: Sanna Sarkkinen-Vuorinen

Ratamestariryhmä: Terho Taarna, Jarmo Hämäläinen & Kim Harlamow

Kilpailun valvoja: Sören Jansson, IK Falken


Kokkolan Suunnistajat r.y.

Y-tunnus 0233103-0

Varasto- ja toimistotila

Hagströmin kulma, Pitkänsillankatu 1-3,

käynti sisäpihalta, ovi A2.