Ruska Saarelalle kaupungin kunniapalkinto, myös neljä muuta KoS:n urheilijaa palkittiin
Julkaistu: 16.12.2022 17.25

Kokkolan kaupunki palkitsi 15.12. vuoden 2022 aikana menestyneitä urheilijoita, joiden joukossa oli myös viisi Kokkolan Suunnistajien edustajaa ja joista Ruska Saarela sai myös kunniapalkinnon.

Ruska Saarela sijoittui pyöräsuunnistuksessa yleisessä sarjassa SM-hopealle sekä sprintti- että keskimatkalla ja saavutti MM-kilpailuissa kultaa viestissä ja pronssia pitkällä matkalla heinäkuussa Ruotsin Falunissa. Kuvituskuva Ruskan palkitsemisesta KoS:n Puurojuhlassa, jossa hän sai mm seuran vuoden parhaan urheilijan kiertopalkintopokaalin luovuttajina varapj Minna Maunula ja pj Sanna Sarkkinen-Vuorinen.

KoS ehdotti kunniapalkintoa Ruska Saarelalle seuraavin perustein: Ruska on kuulunut useita vuosia Suomen pyöräsuunnistuksen maajoukkueeseen ja tänä vuonna tehostunut valmennus ja harjoittelu toivat hienoa menestystä kansainvälisesti. 1) Jo toukokuun EM-kilpailussa Liettuan Ingalinassa tuli esimakua kauden kunnosta, sillä Ruska sijoittui siellä kymmenen parhaan joukkoon sekä sprintissä (9.) että pitkällä matkalla (8.) ja oli mukana myös sekaviestijoukkueen naisedustajana ( 6.). 2) MM-kilpailussa Ruska oli yllä mitalisijojen lisäksi keskimatkalla kuudes ja sprinttimatkalla viides. 3) Maailmancupin päätöskilpailussa Bulgarian Targovistessä syyskuussa Ruska saavutti sprinttimatkan jaetun voiton ja sijoittui sekä pitkällä matkalla että sekaviestijoukkueessa sijalle neljä. Maailmancupin kokonaistuloksissa hän oli parhaana suomalaisena kolmannella sijalla.

Jorma Nissilä voitti SM-kultaa suunnistuksen pitkänmatkan kisassa sarjassaan H65, sprinttimatkalla SM-hopeaa ja viestissä SM-pronssia. Lisäksi hän saavutti MM-kultaa pitkällä matkalla Italiassa heinäkuussa.

Santeri Kallion monipuolinen urheilu-ura tuotti kultaa hiihtosuunnistuksen SM-kilpailuissa sarjassa H15. Lisäksi Santeri voitti SM-pronssia hisun keskimatkalla.

Marja Penttilä menestyi sekä hiihtosuunnistuksessa saavuttaen pitkällä matkalla SM-kullan ja keskimatkalla SM-hopean että pyöräsuunnistuksessa voittaen sprintti- ja pitkän matkan SM-kullan ja erikosipitkän matkan SM-hopean sarjassaan D35.

Leo Jokinen hallitsi pyöräsuunnistuksessa sarjaansa H75 saavuttaen SM-kultaa sekä sprinttimatkalla että pitkällä, keski- ja erikoispitkällä matkalla. Pysun pariviestissä hän sijoittui SM-pronssille ja suunnistuksen SM-yökilpailussa hopealle.