Monien kisojen viikonlopusta mitalisadetta
Kokkolan SuunnistajatJulkaistu: 26.08.2024 08.55

Viikonloppuna 24.-25.8. kisattiin monella taholla suunnistuksen eri lajeissa.

KoS järjesti lauantaina maakuntasuunnistusviestin ja Kompassi-viestin, jotka juostiin erittäin tuulisessa säässä Kälviän maastossa. Teltat saatiin ankkuroitua maahan riittävän tehokkaasti ja kisan mittaan ilmanalakin kuivahti.

Viime vuoden voittaja Kokkolan 1-joukkue vei viestiä kärjessä kilpailun keskivaiheilla mutta lopulta Kalajoen 1-joukkuea oli nopein, onnea Kalajoelle! Hopealle sijoittui Kokkola 1 ja pronssille Veteli 1. Tulokset ja joukkueiden kokoonpanot

Kompassi-viesti käytiin 3-osuuksisena ja tämän viestin voitti Vanhamäen veljessarjan Kokkola 1 -joukkue. Hopealle sijoittui Kaustisen Pohjan-Veikkojen joukkue ja pronssille Vetelin 1-joukkue. Uutisen kuvituskuvassa Kompassi-viestin parhaat.

Lauantaina Harjavallassa järjestettiin pyöräsuunnistuksen SM-keskimatka, jossa D21-sarjassa Ruska Saarela otti jälleen SM-kultaa samoin kuin H40-sarjassa Kai Paavola. H75-sarjassa KoS:n edustajat toivat sekä kultaa/Leo Jokinen että hopeaa/Eero Juola. Sarjassa H35 puolestaan Timo Hongell ja Kim Harlamow sijoittuivat hopealle ja pronssille keskinäisellä 4 sekunnin erolla. Tulokset kaikkien sarjojen osalta löytyvät täältä.

Pyöräsuunnistuksen keskimatkan kilpailun tallenne katsottavissa täältä.Ruskan mietteitä ennen starttia kohdassa 4:42

Ruska, Eero ja Leo, kuvat Suunnistusliiton Kuvapankki, Timo Mikkola.

Pysu-SM-kisat jatkuivat sunnuntaina viestillä, josta tuomisina oli kaksi hopeasijaa, jotka saavuttivat sarjassa H80 Kai Paavola ja Kim Harlamow ja H140 Eero Juola ja Leo Jokinen. Tulokset

Sunnuntaina Himangan Urheilijat järjesti Himangan keskustassa käydyn tuplasprinttikisan, jonka aamupäivän lähtö oli samalla aluemestaruuskilpailu. Mukana oli 32 KoS:n suunnistajaa, am-mitaleja oli runsaasti tuomisina niin aikuisilla kuin lapsillakin. Kahden kisan yhteistuloksissa miesten pääsarjan voiton vei Väinö Venetjoki ja hopealle sijoittui Santeri Kallio. Naisten pääsarjan voitti Liina Viitasaari. Kisasivuilta löytyvät kaikki tulokset.

Am-kilpailujen sarja jatkuu Ylivieskassa pe 6.9. käytävällä yö-suunnistuksella. Samana viikonloppuna järjestetään mukavan lähellä eli Uusikaarlepyyssä Koululiikuntaliiton suunnistusmestaruuskilpailu. Ruska nähdään pyöräsuunnistuksen MM-kisoissa 9.-15.9. Bulgariassa.