Tällä viikolla suunnistuskouluradat ovat Köykärinmäellä
8.6.2021 11:58 Uutiset / Suunnistuskoulu

Radat ovat käytettävissä jo ke-aamusta lähtien

Hei taas suunnistuskoululaiset! Tällä viikolla ( 9.-13.6. ) vaihdetaan maisemia Roskarukan mäeltä Köykärinmäen juurelle. Sinne on laadittu kaksi rataa, joista Rata A on 1,6 km pitkä ja rata B noin kilometrin mittainen. Kartan voi tulostaa materiaalipankista tai hakea Kustaa Aadolfinkatu 13:ssa olevan KoS.n postilaatikon kansiosta. Rastinmääritteenä on tietysti tuttu numerokoodi ja itse rastipiste on näissä kartoissa kuvattu pelkästään symboli-merkeillä.

Viime viikolla olikin puhetta, että musta kolmio tarkoittaa kiveä. Uusina merkkeinä voisit opetella, että yllä olevassa kuvassa symbolirivistössä ylimmäisenä olevat "haravan piikit" tarkoittavat jyrkännettä, rastin numero 4 kohdalla oleva kourumainen muoto on pieni suppa *) . Viidennen rastin symbolin varmaan arvaatkin! Sehän on yksittäinen puu ja alimmainen symboli tarkoittaa kukkulaa. Jos kukkulan symbolin sisäpuolella on piirrettynä pienen viivat, se tarkoittaakin suppaa*) - tämä symboli löytyy A-radan kartasta rastin 3 kohdalla. A-radan 4-rastilla on vielä uusi merkki eli tähtimäinen symboli, joka tarkoittaa avokalliota.

Tämän viikon kartoisssa näkyy paljon oliivinvihreää, joka tarkoittaa talojen pihamaata.


Nuo alueet eivät nyt satu ihan ratojen alueelle, mutta on hyvä tietää, että tämä väri tarkoittaa suunnistuskartassa kiellettyä aluetta eli toisten pihamaalle ei saa mennä. Kielletyistä alueista kerrotaan Hippo Startti-vihkon sivulla 13, jossa on aiheeseen liittyvä tehtävä - teepä se ja myös sivun 15 tehtävä suunnistuskartassa käytettävistä väreistä. Hippo Tsemppi-vihkossa on kielletyistä alueista ja kohteista kerrottu sivulla 11, tee myös sivun 13 kartantäydennystehtävä.

Muistathan taas kuitata suunnistuksesi päivämäärän taka-aukeaman taulukkoon! Piirrä ruutuun se kulkuväline, jolla menit Köykärinmäelle!

*) suppa saattaa ollakin outo sana. Se tarkoittaa maassa olevaa painannetta. Tästä voit lukea lisää supasta
   
Lisää uutisia
Kokkolan Suunnistajat
«  Kesäkuu   »
Kategoriat